Kullehusteatern ger ”Ett resande teatersällskap” av August Blanche

Anne Kulle, Alva Petersson och Hans Sandqvist i Ett resande teatersällskap, 2018.

Göran Thorell,  Hans Sandqvist och Alva Petersson i Ett resande teatersällskap, 2018.

 

Hans Sandqvist, Göran Thorell, Anne Kulle och Alva Petersson i  Ett resande teatersällskap, 2018.

 

Hans Sandqvist och Alva Petersson i Ett resande teatersällskap

Anne Kulle i Den Giriga av Moilére

Hans Sandqvist, Anne Kulle, Thomas Eriksson, Ida Stéen och Ulf Drakenberg i Madame Tartuffe

Misantropen av Moilére

Madame Tartuffe

Fr.v. Jean – Mattias Silvell, Fröken Julie – Tina Råborg i Fröken Julie av August Strindberg

Robert Noack, Göran Thorell, Anne Kulle och Alva Petersson i Ett resande teatersällskap

 

Kullehusteatern kommer att sommaren 2018 göra sitt 20-års jubileum. Vi har gett fastboende och sommargäster teaterföreställningar under somrarna från 1998, och det vill vi fira med att ge metateater i dess rätta mening. Vi kommer att spela ”Ett resande teatersällskap”, av August Blanche, ett lustspel med kupletter från 1848.
I originalet möter vi ett resande teatersällskaps öden och äventyr på turné i landsorten, för tillfället stationerade i Vimmerby. Pjäsen är en komedi med satiriska stråk, med den bevingade repliken ”Det ska fan vara teaterdirektör”.

Vår version av denna klassiker, kommer att uppföras i full kostym med peruk och mask, tidsenlig med originalet.

Denna uppsättning kommer att innehålla allt det som Kullehusteratern blivit så uppskattad och älskad för: lekfullhet, komik, satir, professionellt skådespeleri, ensemblekänsla, vacker och påkostad kostym, imponerade peruker och god och levande publikkontakt.
Pjäsen är pyntad med små kupletter, vilka kommer att aktualiseras och framföras.
I vår version rör vi oss givetvis i Roslagen och Stockholms skärgård och låter den dagsaktuella spelplatsen bli spelplats även för våra rollfigurer. Bearbetningen görs av Linda Kulle och regin står Anita Ekström för. Speltiden blir c:a 2 timmar inklusive paus. Premiären är planerad i början av juni och därefter börjar turnén för detta resande teatersällskap på öar och fastland i Roslagen, Södertörn, Öregrund, Uppsala och Stockholm. Som förra året blir det nästan 40 uppföranden.

Som vanligt vill vi även rikta oss till hela familjer, så barn under 16 år går in gratis med vuxna..

Spelplanen publiceras på det nya året. Biljetter bokas som vanligt genom Visit Roslagen, eller köps på plats.