Kullehusteatern Sommarteatern i Roslagen

Vi är

Välkommen till Kullehusteatern – din sommarteater i Roslagen.

För 23:e året rullar Kullehusteatern ut på sommarturné. Vi är en professionell ensemble, som spelat klassiska pjäser i mask och full kostym. Strindbergs kammarspel var början, som sen fortsatte med bl.a. Tjechov och Molière. ”Misantropen” blev även vinterturné, då vi spelade över hela landet i ett samarbetade med Riksteatern. Kullehusteatern har under åren, tack vare vår fina publik, växt från de första årens 10-tal föreställningar, som nu är uppe i 37, med spelplatser även i Stockholm och Uppsala.

Vi bearbetar ofta våra texter, dels för att naturligtvis ge vår vinkel på pjäsen, men också för att göra rollistan mer hanterbar. Vi tar oss också friheten att inte låsa oss vid om det är en hon eller han, som författaren tänkt sig i en roll. Musiken har även en stor betydelse i våra föreställningar, då den kan uttrycka så mycket, där inte texten täcker allt. Vi har bara en princip: att ge en högkvalitativ underhållning, men med en mening i, som man kan ta med sig.


Kullehusteatern - Måsen

Linda Kulle

Har arbetat hos Kullehusteatern sedan 2005 som skådespelare, producent, regissör och dramatiker. Linda är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Hon har medverkat i ett antal produktioner på Stockholms Stadsteater och Strindbergs Intima Teater, hon har filmat och sjungit i Romeo & Julia kören på Dramaten. Hösten 2012 påbörjade hon sin anställning på Uppsala Stadsteater och har där bl.a. gjort Sound of music, Eliza i Pygmalion, Tre systrar och Cabaret www.lindakulle.se


 


Pedja Simicevic

Sjuksköterska. Kullehusteaterns fotograf. Arbetar som producent, produktionssamordnare och tillför många idéer